Lähiruokaa parhaimmillaan

Varjola pitopöytä

Varjolassa on kautta aikojen viljelty maata ja hyödynnetty luonnon antimia. Kuten kaikissa suomalaisissa maataloissa, myös Varjolassa ruoka on aina ollut tärkeässä roolissa. Emännän ylpeydellä on koottu tarjottavat vieraille ja huolehdittu, että Varjolan emännän pöydästä ei pääse kukaan lähtemään nälkäisenä. Nykyisen isännän isoäidit ruokkivat aikoinaan ohikulkeneita tukkilaisia. Myöhemmin vanhemmat alkoivat majoittamaan ja ravitsemaan myös kalastelijoita ja pikku hiljaa siirryttiin matkailuun.

Suomalainen luonto ja maatalous tuottavat puhdasta, käsittelemätöntä ruokaa ja tätä haluamme Varjolassa tarjota. Varjolassa pyritään käyttämään aina paikallisia raaka-aineita ja huomioimaan sesongit menujen  suunnitelussa. Kosken läheinen sijainti tuo luontaisesti kalat tärkeäksi osaksi kaikkea Varjolan ruokatarjontaa. Metsän marjat ja sienet ostetaan suoraan paikallisilta poimijoilta ja mansikkaa, kaloja sekä lihatuotteita toimitetaan Varjolaan suoraan läheisiltä tiloilta. Varjolassa kasvatetaan edelleen mahdollisuuksien mukaan omalla ryytimaalla kasviksia ja yrttejä, ja omenat sekä marjapensaat tuottavat sadon syksyisin.

Vuodesta 2000 ruokatuotteita on kehitetty erilaisiin tarpeisiin, samalla intohimolla ja ylpeydellä kuin Varjolan vanhat emännät. Varjola onkin arvostettu monipuolisista ja maukkaista pitopöydistään jotka houkuttelevat niin yrityksiä, perhejuhlien viettäjiä kuin yksittäisiä matkaajiakin. Varjolan laadukkaat kolmen ruokalajin a la carte -menut kruunaavat pienten seurueiden illanviettoa ja tunnelmalliset kotaruokailut luovat elämyksiä arkipäivään.

Varjolan idyllinen ympäristö tarjoaa kauniit puitteet ruokailulle. Ravitse sielua Keski-Suomen järvimaisemissa, nauttien puhtaista mauista ja herkullisista lähialueen antimista.

Tutustu Varjolan ruokatarjontaan tarkemmin: Varjolan ruokatarjonta