Aito Suomi – puhdas luonto, aidot maut ja upeat elämykset

Rentouttavat löylyt suomalaisessa saunassa

Me suomalaiset olemme tunnetusti saunahullua kansaa joilla on aina saunominen mielessä. Sijaintimme maailman saunamaakunnassa
tukee ja vahvistaa tätä käsitystä. Meille saunomisessa on tärkeintä sekä kehon että mielen rentoutuminen ja puhdistautuminen. Meillä sauna on aina lähelläsi. Oletpa järven rannalla, metsässä tai maalaismaisemassa, miltei jokaisesta paikasta löytyy aina sauna.

Puhtaan luonnon herkulliset antimet

Metsämme on pullollaan puhdasta villiruokaa, joka on kaikkien kerättävissä jokamiehen oikeuksin ja vieläpä täysin ilmaiseksi. Suomalaiset marjat ovat täynnä makeita ja kirpeitäkin makuja, sekä terveellisiä vitamiineja ja flavonoideja. Metsissä voi tehdä herkullisia löytöjä kullankeltaisista kantarelleista täyteläisiin herkkutatteihin, puhumattakaan villeistä yrteistä. Jos sinulla ei ole aikaa kulkea metsässä aarteita poimien, niin ravintolamme tarjoavat erilaisia villiruokamakuja.

Erämaan taikaa

Täällä erämaiden syleilyssä voi nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta, nähdä tuikkivan tähtitaivaan, kuulla tuulen huminan ja tuntea lumen ja jään. Voit hemmotella itseäsi kauniissa, ympäröivässä luonnossa kaikkina vuodenaikoina.

Tuhansien järvien maa

Suomea kutsutaan tuhansien järvien maaksi. Eikä turhaan, sillä meillä on 188 000 järveä ja suuri osa Suomen pinta-alasta on veden peitossa. Tämä tekee Suomesta erilaisen verrattuna muihin Euroopan maihin. Osa järviemme vedestä on niin puhdasta, että sitä voi juoda suoraan järvestä. Esimerkiksi Valkeisjärvi ei itse asiassa ole järvi ollenkaan, sillä se muodostuu 17 lähteestä, jotka pulputtavat Valkeiseen puhdasta juomakelpoista vettä. Tämän vuoksi Valkeisjärveä voisi kutsua suureksi lähteeksi.

Karhujen kotikonnuilla

Suomi on myös tuhansien metsien maa. Suomesta on yli 70 % kaunista metsää, enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa. Koskemattomat ja kauniit metsämaisemat tarjoavat elinympäristön tuhansille luonnonvaraisille eläimille ja linnuille. Valtavat metsät tarjoavat asuinpaikan karhulle, metsiemme kuninkaalle. Suomessa on arviolta noin 1500 karhua, joista osa asuu meidän erämaisissa metsissämme. Meillä on mahdollista kesän aikana käydä tutustumassa karhujen talvehtimispesiin.

Aidot kansallismaisemat

Suomessa on 39 kansallispuistoa, joista 5 sijaitsee Keski-Suomessa. Suomalainen luonto on aidoimmillaan kansallispuistoissa, niiden koskemattomissa metsissä, soilla ja puhtaissa vesissä. Löydä erämaan taikuus kaikilla aisteilla, hiljaisuuden äänissä, puhtaassa tuoksussa ja anna metsän hoitaa stressaantunutta mieltäsi sen lempeässä sylissä. Koe aito luonto Salamajärvellä, Pyhä-Häkissä, Etelä-Konnevedellä, Leivonmäellä ja Isojärvellä.